SOMCOM-lab

Een computer die niet meer opstart of een telefoon met een kapot scherm? Een laptop die niet vooruit te branden is of niets meer doet? Bij SOMCOM kunnen we u snel en vakkundig uit de brand helpen. Door onze jarenlange ervaring en daarmee opgebouwde kennis zijn wij uitstekend in staat om onderhoud aan uw computer te verrichten en de nodige reparaties uit te voeren.

Bij SOMCOM zijn we groot geworden met het uitvoeren van computerreparaties en -onderhoud. Al snel kwamen daar reparaties van onder meer telefoons en tablets bij. Inmiddels zijn deze apparaten niet meer uit ons ‘SOMCOM-lab’ weg te denken en hebben we in de laatste jaren honderden, zo niet duizenden mensen blij kunnen maken met een zo goed als nieuw functionerende smartphone, tablet of computer.

We vinden het bij SOMCOM vanzelfsprekend dat we volledig up-to-date zijn en op de hoogte blijven van de nieuwste (reparatie)technieken. Daarmee is zelfs uw nieuwste model smartphone of tablet bij ons in goede handen.

SOMCOM-lab

In ons servicebedrijf in Assen beschikken we over een zogenoemd SOMCOM-lab. Deze technische ruimte staat vol met hypermodern apparatuur en allerlei technische snufjes. In ons SOMCOM-lab repareren wij uiteenlopende schades aan telefoons, tablets, computers en laptops. Doordat wij dit zelfs op microscopisch niveau kunnen uitvoeren, kunnen wij in veel gevallen een ergens anders afgeschreven apparaat alsnog repareren!

Werkwijze

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij vaak snel de oorzaak van het probleem vinden en u daarmee een indicatie geven van de hoogte van de reparatiekosten. Wij noemen dit bewust een indicatie, omdat vaak blijkt dat er meerdere componenten gelijktijdig defect zijn. Van tevoren kan dit lastig in te schatten zijn. Indien de kosten hoger uitvallen dan vooraf ingeschat, nemen wij direct contact met u op. Eerlijk en oprecht te werk gaan. Dat vinden we belangrijk. Uiteraard kijken wij eerst altijd samen met u of uw apparaat de reparatie nog waard is.

Kosten

Voor de eerste indicatie brengen wij natuurlijk geen kosten in rekening. De hoogte van de uiteindelijke rekening hangt af van het te vervangen materiaal en de tijd die nodig is om de reparatie uit te voeren. Bent u op zoek naar een inschatting van de eventuele reparatiekosten? Op deze website vindt u de tarieven voor de meest voorkomende werkzaamheden. Voor advies of een betere inschatting kunt u het beste contact met ons opnemen.

Mocht u niet direct een beslissing kunnen of willen nemen, dan kunt u uw te repareren apparaat ook bij ons achterlaten. U heeft dan maximaal twee maanden om te beslissen. Daarna zullen wij uw apparatuur professioneel vernietigen.
PC ONDERHOUD & -REPARATIE

U herkent het vast wel; eerst de pc aanzetten, daarna koffie drinken en ja hoor, eindelijk is hij dan opgestart. Een grote ergernis voor veel mensen.

Wat kan de oorzaken hiervan zijn?

- Virussen, Malware of Spyware in het besturingssysteem.
- Hardware wat niet meer voldoet aan de huidige norm.
- Teveel overbodige bestanden.
- Teveel stof in de pc waardoor de temperatuur in de kast te hoog wordt.
- De pc is gewoonweg te oud.
- De harde schijf is aan vervanging toe. (upgrade SSD)


Hoe kunt u dit oplossen of voorkomen?

SOMCOM is al jaren expert op gebied van onderhoud en beveiliging van computersystemen en laptops. Hierdoor kunnen wij binnen enkele minuten al vaststellen wat de oorzaak van het computerprobleem is.
In de meeste gevallen kunnen wij dit met een onderhoudsbeurt verhelpen.

Wat doen wij bij een onderhoudsbeurt?

- Verwijderen van overbodige bestanden en software.
- Goed beveiligen met antivirus- en anti-spyware software.
- Het scannen van uw systeem op Virussen, Malware en Spyware.
- Het verwijderen van kwaadaardige bestanden en programma's. 
- Volledige bijwerken van Windows update.
- Belangrijke bestanden veilig stellen.
- Het controleren en testen van alle hardware.
- Het controleren en testen van de (laptop)accu.
- Indien nodig uw pc voorzien van andere hardware. Uiteraard in overleg

Wat zijn de kosten van een onderhoudsbeurt?

Wij hebben de onderhoudsbeurten verdeeld in een aantal opties. Wij kunnen in overleg met u bepalen wat de meest verstandige is in uw geval.

1: Klein onderhoud € 45,00
2: Onderhoudsbeurt € 72,50
3: Onderhoudsbeurt + Gdata Internet Security € 110,00
4: Onderhoudsbeurt + Gdata Internet Security + Reinigen € 120,00


Computer reparatie

Veel computerstoringen worden veroorzaakt door defecte hardware. Bij SOMCOM zijn wij ingericht voor het repareren en vervangen van computerhardware.
 
Hoe gaan wij te werk?

Door ervaring met computerreparaties kunnen wij vaak snel het bronprobleem traceren en u een indicatie geven betreffende de reparatiekosten. Bewust noemen wij het een indicatie omdat de ervaring leert dat er vaak meerdere componenten gelijktijdig defect kunnen zijn. Dit is van te voren niet altijd even makkelijk in te schatten. De reden kan een stroompiek of blikseminslag zijn. Indien dit het geval is, nemen wij contact met u op.

Uiteraard proberen wij samen met u eerst in te schatten of de computer de reparatie nog waard is. Dit kan per systeem en per klant verschillen.
 
Wat zijn de kosten van computerreparaties?

Voor een eerste indicatie brengen wij geen kosten in rekening. Het totaal van de reparatiekosten hangt af van het te vervangen materiaal en de tijd die nodig is om de reparatie uit te voeren. Arbeidskosten zijn op basis van het particulier uurtarief en bedraagt 
€ 60,00 incl. BTW per uur.                                                              

Uiteraard proberen wij samen met u eerst in te schatten of de computer de reparatie nog waard is. Dit kan per systeem en per klant verschillen.

Indien uw apparaat bij ons achter blijft:

Mocht u niet direct kunnen of willen beslissen dan hanteren wij een termijn van 1 maand voor de opslag van uw eventueel te repareren apparaat. Daarna zullen wij deze professioneel vernietigen.

Overzicht tarieven

Bij SOMCOM kunt u terecht voor een breed scala aan producten en diensten. Hieronder vindt u een overzicht met tarieven (inclusief BTW) van veel voorkomende diensten:

Tarieven 2021

Onderzoekskosten tot 30 minuten€ 30.00
Assemblage computer                                                 vanaf :€ 75.00
Installeren pc / inclusief gebruikerssoftware / beveiliging€ 90.00
Inrichten laptop vanaf de fabrikant€ 50.00
Werkzaamheden op locatie minimaal 0.5 uur excl. voorrijkosten€ 37.50
Servicebeurt pc / laptop € 72.50
Reinigen computersysteem / stofvrij maken etc.€ 10.00
Overzetten data / e-mail / documenten / extra mappen vanaf :€ 50.00
Inbouwen hardware niet bij ons gekocht                       vanaf :€ 15.00
Service uren€ 57.00
Voorrijkosten tot 10 km€ 19.50
Voorrijkosten 10-20 km€ 29.50

Sluiten

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Zo kunnen wij onze diensten en producten voor u optimaliseren. Als u verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer weten? Bekijk onze privacy statement.